sjung Fredrik


dubstep

jag är numera frisk men fruktansvärt seg.

Idag vart det en promenad ner på stan till banken och java. För att sedan skynda sig upp till lägenheten för att tvätta och för att ta emot besöket Isabell och Aslan.
Tvättiden hade en snäll granne tagit. Blir att tvätta nu istället.


Jag ÄLSKAR att få besök! Speciellt när det är mina djurvänner. Så underbart att prata hund! Sen att vi egentligen inte borde ta emot besök nu när det är nyinflyttat och stökigt här är en annan sak :)

Även om vädret är tråkigt och inte så värst sommrigt går jag i sommartankar. Längtar tills jag kan gå ut med hundarna i t-shirt och solglasögon! Nu är vädret så äckligt fuktigt och mitt hår krullar till sig så fort jag plattat det. Tur att hundarna inte bryr sig.

För dom som älskar dubstep så är detta örongodis på topnivå

polis polis

jag är fortfarande sjuk som aldrig förr. Var ut med hundarna en snabbis nyss och på väg in så kom det en lösspringande chihuahua. vinglade in med mina hundar klädde av dem och tog med mig ett koppel ut. Hunden hade sprungit iväg och jag gick emot kyrkan därifrån den hade kommit. Fick snart syn på den lösa hunden igen, men nu var det två lösa hundar. En dam skrek på sina hundarna som tydligt visade rädsla för henne. När jag närmade mig hundarna kom den andra lösa hunden, en collie, fram till mig och viftade glatt på svansen. Jag informerade damen om att det är koppeltvång. Det visste hon mycket väl. Jag gav henne hunden och hon skulle ta in dem, men hon tappade hundarna. De sprang efter mig så jag hukade mig ner för att få tag på dem. Kvinnan stank sprit och hundarna vägrade komma till henne. Collien satte sig fint vid min sida och chihuahuan lyckades hon fånga in till slut. Ringa polisen kanske? Jag gick ner på hemköp för att köpa en cola och när jag kom tillbaka stod det 2 polisbilar där. De tog hundarna och kvinnan med sig. Hoppas hundarna får det bättre. Sprit och djur är ingen bra kombination..

feber

alla kläder skaver emot min hud. Mår jättedåligt. Varför just idag? dåligt planerat, extremt dåligt planerat! Mådde superbra några timmar sen men sen kom febern som en explosion. En sak med mig, jag gråter en massa när jag har feber. Idag är inte ett undantag. Jobbigast är att det inte finns en enda människa som kan köra över alvedon till mig.

spotify

Imorse gick jag ut med hundarna vid 7-tiden och så fort jag kommer in somnar jag på soffan. Eter några timmar ringer telefonen och Isabell och frågar om hon och Aslan får komma över och leka. Efter lite övertalning går jag med på att bjuda på kaffe och leka med hundarna. Peppe är lite väl dominant och Aslan visste inte riktigt om det var okey att leka med ovädret Billy. Aslan är Isabells egna uppfödning. Super trevlig med ett underbart temperament. Tyvärr krånglar min blogg lite och jag verkar inte kunna lägga ut bilder just nu. Men bild på Aslan kommer sen! Nu måste jag fortsätta städa och lyssna på musik. Någon mer än jag som hatar Halebop hallå reklamen?

staden

Kom precis hem från stan. har klippt mig och införskaffat mig ett nytt klädesplagg.
Är VRÅLIS! men när jag var på hemköp glömde jag att köpa mat åt mig själv..typiskt.
Så nu, ut med mina pojkar sen sticka till hemköp och sen till Anna.


Btw, terrierns som dog av aids hette Sixten Herrgård.

dålig sömn

Nu har billy lyft på benet när han ska kissa! Tog sitt tag, men han är som sagt inte en väldigt dominant hund. Han har dock inte fått in tekniken än. En av tre gåner så lyfte han benet lite för mycket så han rammlade okmull.

Inatt har jag sovit otroligt dåligt! Drog på Princess and the frog vid fyra tiden och skulle upp klockan åtta. Vilket inte hände.
Hundarna fick ta lite sovmorgon. Men eftersom jag var dum och sov så länge så var vi ute läänge och det va väldigt länge sen jag lyckats få med Peppe i en riktig lek. Tränade båda hundarna och sen lekte vi oss svettiga allihop.

Fick även veta av en tant att hennes hund dött av AIDS. märkligt

Nu ner på stan

underbara Anna

Har suttit med Anna ikväll och agerat bollplank då hon gjorde skolarbete. Men det mesta jag gjorde var att jag drack kaffe och myste lite med Watson.

Efter att hon blivit klar med skolarbete hjälpte hon mig att dona lite med min blogg. TACK TACK TACK!
Nu måste jag bara göra en ny header.

Imorgon ska jag spendera lite ensamtid nere på stan, så är någon som jag känner där (möjligheterna är inte särskilt stora) joddla efter mig.

smile

just do it

Chatroulette Piano Ode to Merton

har haft en mysig kväll men min Anna. Vi har kommit fram till att det hänger ganska mycket poliser här. Inge allt för länge sedan jag såg poliser med hundar utanför mig. trevligt värre

Jag kan inte annat än älska detta


Doctor Snuggles





Har duschat och donat allt för tidigt enligt mig. Häller i mig kaffe och önskar att jag hade lite frukost här hemma. Tv:n bjuder inte på något vidare program. Kollar på Doctor Snuggles istället!

doktor

Imorgon bitti bär det iväg till farbror kirurg. Anna ska följa med som stöd. TACK! Borde sova nu om jag ska upp tidigt. för mig så tar internet aldrig slut. Kan sitt här tills jag möglar. Det är tur att jag inte låter det gå så långt!

Idag kändes Billy riktigt bra! Vi hade ett underbart träningspass.


Har spenderat kvällen hemma hos Anna och Watson. Blev lite mer kort på honom men tillsist dog kameran.
Får bli en gammal bild på herrn





underbart

Gårdagens kväll blev mycket roligare än jag trodde! Den blev väldigt lyckad. Underbart att träffa människor. Det mest sociala jag lyckas med i vanliga fall är att gå till hemköp och hejja på personalen i kassan.

Jag måste socialiseras mer. För ibland är det fruktansvärt skoj.
Kom hem alldeles för sent. Såg ut som skit. Gick ut med Peppe och Billy sen somnade alla tre i soffan, mysigare blir det nästan inte.

Idag har jag lekt mig svettig med Anna och Lord Watson. Katten har aldrig vart fulare!

Nu ska jag leka med vovvsen ute i snön, för det snöar. sen ska jag faktiskt sätta mig och rita lite. Länge sen nu. Bjuder på massa gammla bilder jag gjort.


segt

idag har inte vart den roligaste dagen. Diskat i nästan tre timmar. sjöng så högt att jag kom på mig själv. Snart kommer det nog klagomål från grannar ^^

Har vart superfint väder idag. Har spenderat den ute med hundarna. Peppe var inte lika glad som jag, han åkte på en lättare trimmning. Måste vara snygg till våren, inte se ut som ett vitt minilejon!



Längtar ut på landet. Längtar till hästar, får och frihet.


Renras-JA tack

Expressen har väl aldrig vart en seriös tidning. Skvaller och blaska.

Trots att jag vet det blir jag lite upprörd var gång jag läser om glorifierad blandrasavel.
I en artikel de lade ut idag så menar Johan Beck-Friis att blandrashundar skall vara friskare än renrasiga. Vilket är fel, enligt min mening och andra som delar den. Den renrasiga hunden får ofta gå igenom diverse olika koller så som ögonspegling, hd status mm. Hur många gör det på sina blandraser? Inte konstigt att de är friskare, dom kollas oftast inte upp.
I min familj har vi haft en blandrashund schäfer/samojed. Han var världens snällaste. Inget dumt om individerna, men man skall inte sprida falska ord om hur friska blandraser är.
Sund renrasig avel är någonting man skall satsa på om man ska hålla på med hundavel. För det är även mer än att bara få gulliga valpar.

Köp en en renrasig hund. Du vet vad du får.
Anser man att de är sjuka så finns det många friska raser och linjer att välja och vraka mellan! :)

Är du intresserad av att köpa hund så gå in på svenska kennelklubbens hemsida och kolla på vilka raser som kanske skulle passa dig!



Robin har åkt ner till Åsa idag. Ensamt nu. Och inte blir det bättre. Får ta tag i berget av disk som väntar på att diskas.

 



snygg

hittar snygga fototapeter!
Ge mig!


kaffe

som student är det ibland lite dåligt med pengar. Men nu, efter några dagar av svart kaffe fick jag äntligen min älskade mjölk i kaffet! UNDERBART!!

Tänkte att jag skulle lägga ut lite bilder från färjan vi var iväg på med släkten



Ikväll blir det att kolla på film med Sofia, Nicklas, Anna och Robin!

Plugg

Idag är det inte en bra dag att plugga.
Jag och Robin har så mycket annat bättre att prata om. Vi ska bli bönder.
Robin har, efter besök hos underbara moster Margareta, upptäkt att det är roligare och intressantare med djur än han trodde.
Jag har sedan länge sagt att jag SKA ha en större fårbesättning (gotlandsfår) dock inte att äta, lamm smakar inte gott. Även om mamma säger att hon i hemlighet har smygit in lammkött i min mage och att jag sagt att det var gott, så är det inte det.
Men nu har vi även pratat om att ha lite nöt på våran blivande gård. Vi har satt upp långsiktiga mål, även kortsiktiga, räknat, diskuterat och forskat.
Det största problemet nu är, pengar och jobb samt körkort. Tre ganska stora problem.
Men vi kommer dit, det gör vi. Även om det innebär att ha ett heltidsjobb plus ett heltidsjobb hemma på gården. Låter underbart för min del :D

Men tillbaka till plugget. Håller nu på med ett kapitel om orättvisor. Inte alls så roligt.
Efter att ha lyssnat på en tråkig föreläsning gick jag till sängen för att läsa mer om ämnet i Thomas Nagels "Vad är meningen med alltihop?" Billy går som bekant alltid till sängen när det är nattlig sömn som vankas. Så skönt att ligga på mammas Back On Track säng.
Efter ett några timmars plugg utan paus börjar man tröttna lite smått. Men jag får inte sluta, måste.
Men när Billy kommer där med sina vackra små ögon, blöta nos och ihärdigt slickande tunga så har man ju en väldigt bra anledning att sluta! ..enligt mig iallafall :)

Vi är även fått världens finaste inbjudan till valpträff i ö-vik av Dan och Paula! :D Vi kommer

Våren har kommit hit och det är UNDERBART. Imorse tog jag en mysig promenad med Billy och Peppe i solskenet utan jackan på! Länge sen det hände




CRUFTS



underbara Crufts i England är igång och jag sitter som klistrad framför min dator och kollar på allt Live! http://www.dfscrufts.tv/

Kollade på höjdpunkten, Freestyle tidigare idag. Frida Binette och Somollis Poppy fick för dåligt betalt. De slutade på 10:e plats. Het otroligt att tyskland kunde få högre poäng. Det måste vart bland det, ursäkta, vidrigaste freestyleprogramet jag sett. Blä
Både bra och mindra bra program visades. Synd att inte finland var med.
Richard Curtis slutade 2:a och Alena Smolikova från Tjeckien kom på 1:a plats med hennes bc Dapper Dame Black Chevers.

En otroligt vacker bc var Csila Liskóczi's Matchbox At Real Pearl! Bör ses!

Om något år är det kanske min och Billys tur att åka på Crufts i england för att tävla i freestyle. :D
Man kan ju alltid hoppas!







älskade familj

klockan är mycket och jag kan inte sova. Kan bero på min hosta och saknad av Peppe och Robin.

När det gäller våra älskade djur är jag den blödigaste människan som finns. Jag gråter när jag ser ett djur lida och jag gråter när jag läser någonting tragiskt och när jag tänker tillbaka på de underbara familjemedlemmarna som fått lämna denna värld. När jag tänker tillbaka till Bhea och hennes tragiska livmodersinflammation tåras ögonen. Allt som gör ont på våra kära djur gör ont i mig med.

När vi skaffar ett djur, en familjemedlem, så vet vi att dagen då de vandrar vidare kommer komma..på ett eller annat sätt. Om dagen är kommen och vi är tvungen att bestämma att de ska få sommna in så vet vi att det är det bästa för djuret men det gör lika ont i hjärtat varenda gång. Tanken att vi aldrig mer kommer att få vara med denna underbara individ är otänkbar. Att sörja är inte själviskt, bara männskligt. Och att vi har möjligheten att rädda våra djur från onödigt lidande bör vi värdesätta högt.

En väldigt speciell ponny jag hade, Benji Boy, fick avlivas i vårat hem.
En morgon väckte mamma mig och sa att Benji blödde näsblod. Han leddes in till stallet och där stod han med hängande huvud och blodet droppade ner i det ljusa spånet.
Jag stod i boxen med en blå glassbytta för att han inte skulle behöva stå i sitt eget blod. Han strök sin mule mot boxväggarna.
Veterinären kom och lyssnade på hans hjärta, han hade kraftiga blåsljud på hjärtat som även vi fick lyssna på.
Kort därefter började han magra. Ingenting hjälpte och vi återkallade veterinären, vi fick veta att hans hjärta fungerade så pass dåligt att det inte kunde hålla honom vid liv. Vi beslutade då att han skulle få somna in innan det blev värre.
Dagen då han skulle få somna in stod jag med honom i stallgången och försökte göra honom fin, jag putsade honom, knoppade manen men jag hann aldrig knoppa färdigt, veterinären kom tidigare än jag trott. Jag kommer ihåg att jag aldrig kramade honom hejdå, utan strök bara min hand längst med hans gula rygg medans jag gick ut ur stallet. Jag vill fortfarande ge honom en farvälkram.
Jag var liten och jag villa inte se honom avlivas. Jag åkte iväg med min mamma. Någonting jag ångrar starkt än idag.
Pappa ledde ut Benji till hagen och veterinären gav honom sprutan.
Benji fick somna in på en plats han älskade mest, på en lugn trygg plats, i det gröna gräser, en blå himmel och med min pappa som tog farväl av honom.
Nu ligger han i hästarnas hage, på en liten kulle.
Älskade Benji som jag fick allt för lite tid med.

Tack alla underbara älskade djur för vi tagit del av era liv, ingen mämnd-ingen glömd.

RSS 2.0