vall

Det är jättesvårt att ta kort på hunden när man vallar. Men några lyckades jag iaf ta.


lägger upp fler senare. måste laga mat sen åka till delsbo


God morgon

Jag har suttit ute i solen nu på morgonen med en kaffe i handen.  Kollat på hundarna som leker och hästarna som jobbar på några extra kg.

Nu måste jag ringa Stephanie, vi drar till ljusdal.


vrånga tackor

Busen har fått valla några omgångar idag.
Fick snickra ihop grinden igen efter att både får och hästar gjort sönder den.

Tänkte att det vore kul att få lite nya snygga vallbilder på B, men vi måste nog ta tackorna i fållan lite till. Just nu har inte fåren sammarbetat så bra. Dom stampar i marken, tränger in sig i hörn, lägger sig ner och försöker stånga Billy men lyckas alltid träffa mig istället (!) Och underlaget utanför den skyddade fållan är inte att hurra över. Is, vatten och tung snö blir för mycket i kombination med shropshire..
Men Billy har skött sig PERFEKT! Han balanserar fint med ett jättefint avstånd och la sig aldrig rakt på fåren.
Nog för att det är lite mindre i fållan och kanske svårare att lägga sig rakt på, men det är ju bara en bra grej! Det minskar risken att det blir en tråkig miss i träningen till sommaren.

Mitt lilla monster jobbar på Jättebra med dom vresiga tackorna. Jobbar konstant, lyssnar, trampar på fint, låser sig inte i sin eye och kämpar på när fåren beter sig som värst.

Och så är det helt underbart att jag faktiskt kan få hjälp av honom när jag donar i stallet.
När jag mockar låter jag fåren springa lös i stallet men dom är inte lika lyckliga när jag ska försöka få in dom i boxen igen. Då hämtar jag bara B så får han plocka in dom.
När fåren ska fodras och vattnas får han hålla dom och jag behöver inte vara orolig att han råkar tappa dom.
Och alltid när vi slutat arbeta så måste Billy tala om för världen vilken duktig vallhund han är. Charmigare får man nog forska efter.


Ebbe

 

 


bildbomb

Vi har det bra!


bjuråker

Samma visa varenda gång jag är här uppe.. det går INTE att lägga ut bilder på bloggen och jag vägrar sätta mig vid stora datorn på övervåningen. Sitter man vid den är det som att begå självmord väldigt väldigt långsamt.

Jag har iaf hunnit med lite som jag borde. Billy uppskattade lite vallning och Ebbe var ganska nöjd med en skrittpromenad. Snart ska jag försöka mig på att laga mat åt syskonen. Spännande.
Uppskattar verkligen bjuråker just nu, mer än någonsin. Glad att jag slipper gävle.. vore skönt om det vore för alltid. Jag vill flytta därifrån och aldrig återvända. Jag skulle inte tveka.

minus två

Idag överlämnar jag min älskade Peppe och dator till pappa. Får inte återse dom förens imorgon. Detta för att underlätta mitt tågåkande. Detta betyder ganska lite internet och en massa spelande på boxen ist <3
Blir en disk och dammsugning innan jag sticker imorgon med.. men det tänker jag försöka skjuta på så länge det bara går.

Nej ut med båda grabbarna nu sen dra ner på stan igen.


r.i.p

Elizabeth Taylor
1932-2011

fallout

Idag har jag lekt tv-spel hela dagen.
Suttit med fallout 3. Helt okey tidsfördriv, men föredrar Oblivion.
Gjorde en fet miss som jag inte tar mig ur levande.
Jag var ute och vandrade i det radioaktiva landskapet och såg en soffa under en bro så jag var självklart tvungen att springa dit och kolla. Såklart hade något pucko lagt dit en mina som jag klev på.
Fick snopet återvända till staden Megaton där jag insåg att jag varken hade pengar eller hp. Då blir man såklart mattjuv! Men det funkade inge vidare. Folk började skjuta mig och slå mig med järnrör(!) vilket resulterade i att jag dog.. gång på gång på gång. Hur svårt ska det vara att bara sätta mig i fängelse eller låta mig betala böter för dom grå köttbitarna och extremt radioaktiva drickorna jag snodde eller varför inte prata med mig? Retardssöt

Peppe är så gott som nytrimmad.
Hittade inte saxen så jag tar tassarna och småputs någon annan dag. Blev såklart supersnygg. Fick årets första bad, gillades inte så jättemycket.
Billy gnällde och var allmänt dryg när jag badade P. Men när jag stog i hallen och torkade honom så skuttade Billy in i badkaret. Vände mig förvånat om och kollade på honom. Han mötte mig med det bredaste flinet på årtionden och svansen gick fortare än någonsin.
Nåväl, om han så gärna önskade sig en dusch så kunde jag ju inte neka honom det. Kan lova att jag hade en nöjd border collie.

vaken

kan inte sova. Blir en massa kladd med min wacom.


Talisker

Billys snyggbrorsa http://vallreg.svak.se/d_findregnr.php?MENUSELECT=5&REGNR=V1495/2009&SHOWPIC=1


jag gillar't


solglasögon

Jag har spenderat större delen av dagen nere på stan med Sebbe. Jag behövde en sån här dag. Vi har käkat, druckit kaffe och kollat igenom diverse skumma böcker.


spel

Nu sätter jag mig och spelar en stund. Pojkarna är rastade och jag är lagomt seg.

klubbmästerskap

x-läns vallhundsklubb har sitt KM i delsbo den 28 maj! Ska bli kul att sewill ferrell

I do love you


imogen heap

Hon är alltid underbar. Hon är sommar och gymnasietid.

 


lördag

Har lekt ute i solen med grabbarna. Två genomblöta hundar samt ett par dyngsura skor senare så börjar vi städa lägenheten. Ikväll blir det hemmakväll för första lördagen på länge. Grannen under har popdunkat halva dagen så nu hämnas jag lite, skillnaden är dock att jag spelar bra musik!

Ge mig sommar


pekka tycker..

..att blogg.se kan fixa en app till iphone.


blötahundar

Det regnar <3
Tog en sen promenad med odjuren. Vi fick vada genom meterlånga pölar, regndroppar i ögonen och blev dyngsura. Hur underbart är inte det? Jag uppskattar dåligt väder, så länge det inte snöar! Välkommen våren, jag har saknat dig.

skrillex

All I Ask Of You (Dubstep Remix)
vår

Jag tror det börjar bli vår! MEN jag vill ha sommar igår

teknisk störning

Nordea är inte min vän just nu! Väldigt opassande..

resultat

Ett beställningsjobb som hamnat i ram. Gillar resultatet

Kongo

Rensar min deviant (igen) och hittar en massa tokigt.

Kongo <3

 


helgen..

..har vart bra, har vart kungligt lat. Imorgon är det jag som tränar HÅRT. Börjar bli lite stressigt det här.

Hade totalt missat den här ugglan. Den är lite tuff.


tränad

Blööh, kanske inte riktigt borde ha vart så aktiv idag. Lite för trött i kroppen kanske. Meeen det är det värt!

Ikväll händer-ingen aning.


huvudvärk..

..gör ont. Hatar tinnitus.
Men sånt här gör mig glad iaf


anime

Massa anime på väg <3
bjuråker

Kommer spendera en hel vecka uppe i bjuråker nu i vår då föräldrarna ska försöka sig på en utlandsresa. Då blir det mys.

Jag är så sjukligt trött på vinter och snö. GE MIG SOMMAR! I sommar ska jag ha groteskt roligt, det har jag lovat mig själv. Blir minimalt tågånde och maximalt med sol, sena kvällar, regn, myggbett, gräsmattor, vatten, hundar mm.


ouff

Sådärja.. totalt underbart väder idag. Har vart ut och tränat med pojkarna i omgångar. För mig själv blev det ett superjobbigt pass på min ct. Sydafrika närmar sig så jag måste träna bort allt överfödigt Pekkafläsk.  Nu ska jag vara pinsamt kvinnlig och fläta håret, måla naglarna och dricka earl grey i min soffa medans jag kollar på någon dålig film. Sen ska jag försöka mig ut på långpromenaden med pojkarna innan solen sticker iväg.


star trek..

..när det är som bäst!
RSS 2.0