vrånga tackor

Busen har fått valla några omgångar idag.
Fick snickra ihop grinden igen efter att både får och hästar gjort sönder den.

Tänkte att det vore kul att få lite nya snygga vallbilder på B, men vi måste nog ta tackorna i fållan lite till. Just nu har inte fåren sammarbetat så bra. Dom stampar i marken, tränger in sig i hörn, lägger sig ner och försöker stånga Billy men lyckas alltid träffa mig istället (!) Och underlaget utanför den skyddade fållan är inte att hurra över. Is, vatten och tung snö blir för mycket i kombination med shropshire..
Men Billy har skött sig PERFEKT! Han balanserar fint med ett jättefint avstånd och la sig aldrig rakt på fåren.
Nog för att det är lite mindre i fållan och kanske svårare att lägga sig rakt på, men det är ju bara en bra grej! Det minskar risken att det blir en tråkig miss i träningen till sommaren.

Mitt lilla monster jobbar på Jättebra med dom vresiga tackorna. Jobbar konstant, lyssnar, trampar på fint, låser sig inte i sin eye och kämpar på när fåren beter sig som värst.

Och så är det helt underbart att jag faktiskt kan få hjälp av honom när jag donar i stallet.
När jag mockar låter jag fåren springa lös i stallet men dom är inte lika lyckliga när jag ska försöka få in dom i boxen igen. Då hämtar jag bara B så får han plocka in dom.
När fåren ska fodras och vattnas får han hålla dom och jag behöver inte vara orolig att han råkar tappa dom.
Och alltid när vi slutat arbeta så måste Billy tala om för världen vilken duktig vallhund han är. Charmigare får man nog forska efter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0