valborg

Är kattvakt åt världens underbaraste Watson. Vi har klickertränat, borstat päls, myst, matat och lekt. Väldigt uppskattat ^^

Än så länge är det lugnt här uppe på "ubis" bara ett fåtal smällar idag. Får hoppas att folk inte smäller alls med tanke på alla djur.


underbara dag

Vaknade till solsken. Peppes sår ser fint ut. Tog en kaffe och gick ut med bröderna brothers.

Pratade i telefonen, tog en till kaffe (älskar mitt kaffe) och så ringde det ett okänt nummer.
"Hej du har ett paket här från foderbilen, men står inte vad det är för kod till din port" Mannen i telefonen fick portkoden så nu har jag fått hundarnas nya foder. Inga e-ämnen och svensktilverkar.
Pojkarna fick smaka och dom älskar det. Billigare än eukanuba som jag hade innan och mycket smidigare än att gå ner på stan och köpa.

Gick ner på stan med Anna. Blev nya örhängen, hårfärg, cider och eftersom jag och Anna är så underbara så delade vi på ett Best Friends hjärta.

Gick ut i rastgården med hundarna när jag kom hem. En man kom fram och hälsade på hundarna och frågade vad det var för ras på Billy. När jag talade om att han är en bc såg han frågande på mig. "Nej det kan det inte vara, han ser ju så skum ut i ansiktet"
Tydligen är inte folk så vana vid trefärgade bc :)



Och så här pigga hundar hade jag när vi kom hem igår


analsäcksinflammation

Peppe har som sagt varit lite dålig i magen. Men precis som man bör har jag vart lite extra vaksam och kollat avföring, analsäckar samt ändtarm mer än vanligt.

Men idag var Peppe lite hängig och jag såg att han slickade sig i rumpan så jag tog och kollade igenom honom.
Fick se någonting fruktansvärt. Hans ena analsäck hade gått sönder. Går inte att förklara bättre än det såg/ser ut som två små maskhål i ett äpple. Ryser bara jag tänker på det.

Vi som är djurvårdare och/eller har djur kan ofta ställa en egen diagnos och även se hur akut det är.
Min första tanke va att analsäcken hade spräckts pga analsäcksinflammation och att det var akut.
Ringer till veterinären men det är lunch i tre minuter till. Under dessa tre minuter gråter jag floder som aldrig förr och jag börjar tänka att det kanske är någonting mycket allvarligare (trots att jag inerst inne vet vad det är)

Tillslut får jag tag på veterinär och förklarar att jag tror att hans analsäck har brustit. Vi åker in akut och min diagnos var rätt.

Så nu ska Peppe äta antibiotika i tio dagar och om en vecka ska vi ner till veterinär igen för att spola rent. Det är bara att hålla tummarna för att den ska läka fint och inte ställa till med mera besvär i framtiden.

Även fast jag vart så noga med att göra kliniska undersökningar på Peppe så skedde detta. Veterinären förklarade att ibland blir det akut och man hinner inte ens märka någonting innan det är försent.

Hoppas ingen mer hund lider av detta :(





lamm

Idag har jag beställt foder från Foderbilen. Blev Magnusson Meat and Biscuit. Bra sammansättning, svensktillverkat och ska vara bra för lite oroliga magar. Får ge det någon månad och se hur hundarna blir på det. Har bara hört bra om Magnusson Tala gärna om och dela med er om era egna erfarenheter av fodret.

Var hem till moster Margareta för att kolla på lammen. Ett flasklamm som nästan adopterats av Maggans blandrastik Mira fick bli dagens fotooffer :)

 

Fick ändra lite i texten då jag hakat upp mig på ordet foder allt för många gånger.. inte lätt att vara trött ^^


blåsigt

Ute blåser det men inne vill vi inte vara. Robin sover fortfarande så jag tror jag tar med mig alla vovvsen ut på en långpromenad själv.

Ska gå över till moster Maggan om ett tag och kolla på de nyfödda lammen. ^^ tar med mig kameran såklart


Kvällsning

Sitter och kollar på tv med Robin och David. Har vart ute och promenerat med hundarna i skogen nyss. Så nu ligger alla och sover utspridda i huset. Det är så underbart att vara på landet.

Jag, med lite hjälp av Robin, satte upp stängslet i hästarnas vinterhage då det höll på ramla ihop. Så nu är det snyggt och städat i hagen.

Ebbe har vart lite barnslig i ridningen. Kan inte hitta ett bättre passande ord. En bog far hit och en annan dit. Men när han väl arbetar så är han helt otrolig att rida!
En riktigt ponnyskalle men superkänslig :)

Hundarna har vart ute hela dagen med oss och vi har tränat och bara haft jätteroligt.

Nu kommer en bildbomb!



Lite bilder från när Danne, Paula, Gimmie och Fame var här med :)


återförenade

Idag kom Dan och Paula hit med Gimmie och Fame. Billy var så lik mamma Gimmie att man ibland tog fel på hund :)
Hundarna lekte och det var jätteroligt att se dom tillsammans igen :D
Robin hade lagat mat och sen fikades det och  efter det gick vi på en mysig promenad i solen. Fick fina tips av Dan och Paula, tack så mycket :)

Nu längtar vi efter valpträffen!!

Red Ebbe idag efter att Dan och Paula åkt, lite tung men efter lite övertalning så gick han riktigt fint på slutet!

Mer bilder på syskonen bus och mamma Gimmie kommer imorgon då jag sitter på mammas mini laptop.

Tack Dan och Paula för en trevlig dag! :)


Bjuråker

Om en liten stund åker vi tillbaka till bjuråkers underbara skogar.
Veckan ska bestå av plugg, ridning, hundträning, trimmning, pianospel och massa god mat.
Och imorgon kommer Danne och Paula, Billys uppfödare. Dom tar med sig syster Fame och mamma Gimmie :D Ska bli jätteroligt, blir en massa kort antar jag!

Hundarna har fått kvällsmat, lägenheten är städad och jag ska smälla i mig en kaffe. Är framme 00.05 så jag behöver all energi jag kan få.


Foderbilen

Sitter och kikar på om man ska beställa hem foder från foderbilen. Billigt och bra! Allt kommer hem till dörren. Är ju lite krångligt när jag som inte har körkort måste ner på stan och sedan ta taxi upp med 30kg hundmat :p

Gå in och kika!
http://foderbilen.se/





Frida Binette

Trött på människor som får en att må dåligt och de som drar energi från mig Jag är glad att jag har hundarna och Robin. De har inga fördomar och kommer inte med elaka kommentarer. Vissa människor drar ur all lycka och energi man har i kroppen.

Ju mer man ser av människorna, desto mer uppskattar man sin hund - Madame De Staël-


Någonting som brukar hjälpa om jag är lite nere är att kolla på människor med bra hundvett. Här en film på Frida Binette och Alice. (Somollis Blinka Blå) Jag har haft turen att träna för Frida får något år sedan, otroligt duktig instruktör. Fick lära mig mycket och det var väldigt givande. Hoppas att jag kan gå en kurs för henne igen någon gång. 


forum

Idag har jag lärt mig att Parson's är labila och aggressvia. Bör även meddela er om att dom bits helt enkelt.

Ibland kan jag bli fruktansvärt irriterad på vissa människor.  Att trycka ner en ras så mycket är inte okey. Då har man lite för lite erfarenhet av rasen. Parson är en mycket mycket trevlig ras! Även jrt är en trevlig ras, jag dras dock inte till deras utseende. Thats it.
Det finns individer, men en individ reprenenterar inte en hel ras.




April

För bara någon dag sedan gick jag ute med solglasögon och tunna kläder. Idag vart det vinterjacka, mössa, vantar och ändå räckte det inte riktigt.
Här i gävle har vi fått jättemycket snö. Ingenting jag är förtjust över.



Peppning

Nu peppar jag mig själv till lite mer hundträning :)

Freestyle är en hundsport som ligger mig nära hjärtat. Här Alena Smolíková från tjeckien som vann på Crufts 2010

Titta och njut :)




Jag önskar mig

Om fem månader och  åtta dagar fyller jag år. Tänkte vara ute i god tid i år med önskelistan.
Önskar mig två styckna Back On Track täcken till bröderna brothers.


movies

har nu serr How to train your dragon och Legion. How to train your dragon är en dreamworks film och som dom flesta vet så kommer det mycket bra filmer från dreamworks!
Den var urgullig! Älskar bra animerade filmer och den här filmen lades till på min gillar lista.

Sen såg vi Legion. Så otroligt dålig.

Jaja, roligare blev det inte nu.. jag har fruktansvärd huvudvärk. hundarna får ta det lugnt tills jag blir bättre.
Nu ska jag bara ligga och kolla på Orphan och dricka kaffe i soffan med vovvsen.

tjao


sällskap

Isabell ringde idag och vi bestämmde oss för att träna hund tillsammans. Drack lite kaffe innan vi stack ut på ip. Fick många bra tips från henne, tack tack :)
Sen att passet slutade som det gjorde får jag bara ta och skaka av mig. Ingen ide att vara arg.. dessa unghundar.

Nu ska jag och älskling ner och tvätta och mangla som aldrig förr. Försöka tänka på annat och komma upp till hundarna med ett supertrevligt humör. Sen ev dra ner på ip och ha ett riktigt roligt pass.


R.I.P Daddy

Man kan säga vad man vill om Cesar Millans hundfilosofi, men hans Pit Bull, Daddy, var super awesome. Han blev 16 år.



bättre

Peppe är lite bättre, gnäller inte och avföringen är bättre. Men vi stack ner på stan och köpte en burk av Hill's i/d för att lugna magen.

Träffade Sara Hedlund som jobbar på gävleborgs zoo där vi är stammisar. Alltid lika kul :)

Nu sticker vi ut till ip


stackars Peppe

Peppe har ont i magen och bajsar lösare än vanligt. Han låg och gnällde lite i hemlighet så vi bestämde oss för att ta en lång och rask promenad för att få igång magen på honom riktigt.
Har vart ute nu i ca 1,5 timme och det verkar ha blivit bättre. Vi ska försöka sova extra lätt inatt utifall min älskade farbror piper mer. Blir det inte bättre är det bara att åka in till vet.. :(


tar det lugnt

Gick ut med Billy till ip för att träna lite. Sen kom Robin med Peppe så vi bytte hundar så fick Peppe ta en sväng på planen med. PEPPE GÅR SUPERBRA!
Billy håller på lära sig att gå backa slalom mellan mina ben. får ta små små steg i taget för jag märker att han blir lite gnällig när jag ställer för höga krav. Han är ju trots allt inte så gammal min lilla fis.

Igår när vi var på ip så hände något otroligt. Robin tränade med Peppe! Dom hade det jätteroligt och klickar väldigt bra. Både Robin och Peppe är ganska "chilla" (kunde inte hitta ett bättre ord) och Robin ställer lite lägre krav än vad jag gör, vilket är bra för herr Persson.
Även idag tränade de tillsammans lite, sist av grusplan var Robin och Peppe. Ska försöka dra med mig Robin på viltspår och gryt i sommar, får se om det leder till mer hundintresse :] Så underbart att ha en pojkvän som stöttar och intresserar sig i hundarna, en som även vill lära sig mer :)

Efter lite träning stack vi upp till en grillplats som jag hittat strax vid ip. saknar skogen

Nu har vi bara slappat med en kopp kaffe. Hundarna fick nöja sig med färskt vatten.


Rasförbud

För er som har missat det så har danmark förbjudit 13 hundraser, beslutet ska träda i kraft 1 juli 2010.

"Den 15 april förväntas den danska regeringen fatta beslut om att förbjuda innehav och avel av 13 hundraser
och blandningar mellan dessa. De individer som redan finns i landet ska förses med koppel och
munkorg när de vistas på offentliga platser. Uppfödare kommer att under en 5-årig övergångsperiod
kunna fortsätta aveln men valparna får inte säljas i Danmark. Lagen kommer, om den vinner stöd i Folketinget,
att träda i kraft 1 juli 2010
."

Dessa 13 raser är:
  • pitbull terrier
  • tosa inu
  • american staffordshire terrier
  • fila brasileiro
  • dogo argentino
  • amerikansk bulldog
  • boerboel
  • kangal
  • centralasiatisk ovtjarka
  • kaukasisk ovtjarka
  • sydrysk ovtjarka
  • tornjak
  • sarplaninac





    Kangal
  •  

Nu finns det några hundar på den listan som inte alls är "farliga" på något sätt. Iallafall inte här i sverige där vi bedriver seriös avel. Sen att det finns de som avlar på fel hundar är inte ovanligt, det förekommer i alla raser för att inte glömma blandraser.
Sen får man inte glömma att några av dagens mycket omtyckta hundraser hade/har dåligt rykte när de kom in som nya raser i sverige.

Skk skriver så här:
"Det är lätt att ropa på nya lagar och bestämmelser men SKK kräver istället att den nya lag om tillsyn
över hundar och katter (2007:1150) som fastställdes 2008 ska användas. Polisen fick dock först i maj
2009 anvisningar (RPSFS 2009:1) om hur den ska praktiseras! Lagen ger möjlighet för polisen att
omhänderta en hund som är en samhällsfara. Polisen kan också fatta beslut om förbud att ha hund
om det visar sig att hundägaren brister i tillsynen över sin hund. Frågan kan för polisen tyckas vara av
mindre betydelse men av erfarenhet vet vi att den engagerar såväl medier som allmänhet
."

Vill man läsa mer kan man gå in på svenska kennelklubbens hemsida

uppd

headern har redigerats igen :)

ny header

har donat lite med en ny header, blev kanske inte så bra, kantig mm..men den är ny och får hänga på min blogg ett tag tills jag orkar göra en ny :)

Billy har som sagt inte riktigt får kläm på det där med att lyfta på benet när man kissar. Idag missade han trädet han siktat på och istället kom det på ett av hans vita framben. Det vita benet blev var inte längre vitt, så det var bara att hoppa i badkaret när vi kom in. Såg att Peppe sneglade på Billy och hörde att han sa för sig själv "aahh, dagens ungdomar"

Idag ska Regina Krantz tävla med sin häst Cougar Boy och jag önskar henne lycka till!


underbara vår

Har pratat med Danne från Gårdsbacken's kennel (Billys uppfödare) idag. Det har visat sig att vi har telepatiska förmågor.
Planerar att åka ner till Joel (Kennel Öbetet's) så fort tillfälle ges.

Billys träning har verkligen gett resultat. Nyss hade vi det roligaste träningspasset någonsin!
Både han och jag log och skrattade hela passet. Hundmöten har även blivit bättre, inget pip och ibland söker han kontakt vilket jag ser som en enorm framgång :D

Inkallning

Ovan: Nu sitter "hopp" så bra att inga ben behövs om så önskas



Blev jättemycket bilder i det här inlägget, jag älskar bilder och är ju lite stolt över mitt yrväder så jag vill visa upp honom! Även Peppe har visat stora framsteg. Jag älskar mina underbara pojkar <3

besök

Lagomt till lunch fick vi besök, Jörgen och Stefan.
Jörgen stack ganska fort pga jobb, men Stefan stannade för mummsig mat.
Hundarna blir alltid överlycklig när det kommer besökare. Visar upp saker för dem och går omkring med ett stort leende konstant.
Billy är så söt för han bär alltid omkring på filten han fick med från mamma Gimmie :)

Igårkväll myste Anna, Robin och jag hemma hos Stefan med lite vin. mys

Nu måste jag fixa mitt cv och sen ringa massa viktiga samtal.




träna hund

Har spenderat dagen utomhus. Har vart helt underbart!
Robin följde med mig och hundarna ut på ip för att leka med min kamera. Blev några bilder som jag ska dela med mig av.

När vi kom ner på ip så stod det två personer med deras hundar och hade antagligen tränat. Vi gick ner på planen men jag blir så sjukt nervös när folk kollar på och gav inte allt. Märktes tydligt på Billy. Men skakade av mig det och sen gick det skitbra :)
Peppe fick också komma ut på plan, tyvär blev det inte så mkt kort på honom då Robin höll på bli dödad av mygg.

Nedan: Billy kör slalom


Nedan: Nej jag sparkar inte hunden :)


underbara våren

Jag har tillsammans med Anna och hundarna tagit en mysig promenad i solskenet. Robin mötte oss och vi slutade våran date med glass.

Imorse kom våra snälla vaktmästare och satte upp hatthyllan, kollade på den fula lampan i vardagsrummet och hjälpte oss att välja pluggar till vårat köksbord som hakat ur väggen. Vi har så trevliga vaktmästare :)

Nu ska vi äta bacon och ägg sen drar vi till ip för att träna!
Idag är allt underbart


Vattlång

Hade en underbar helg i vattlång med massa ridning och hästprat!
Bilder från helgen, fler kommer.

Godnatt :)


godnatt

Nu ska jag natta mig och hundarna.

vädret i gävle har vart underbart så jag och bröderna brothers gick ut och tränade och promenerade länge i mysiga solen! JAG ÄR LYCKLIG NÄR DET ÄR SOL UTE!
Vi tränade att gå fint i kopplet, och vi fick även tillfälle att träna hundmöten. Gick kanon. Jobbigt att träna hund, blev lagomt svettig. Men klagar inte för jag älskar solen.

Så nu är det sängen och spela lite Golden Sun.

Men bjuder på lite olika bilder från min älskade Canon.



 




Anna kanske kommer hem imorgon :D

vardagshumor


Bilder

Nu har jag hittat lite bilder på Ebbe och mig från mönsterridningen i Vattlång.

Gillar inte att vara med på bild, brukar ha en förmåga att smyga mig undan kameran men nu var det svårare då jag satt på hästryggen. Känsliga tittare bör varnas.



För mer bilder kan ni besöka Regina och Lasses hemsida.




Har vart och tagit bort mina stygn idag. Det är lite inflamerat fortfarande men har läkt ihop så alla stygn rykte.
Skönt, får bara hoppas att det läker snyggt.




Vattlång

Gårdagen spenderade jag och syster Therese i vattlång för mönsterridning på Ebbe. Ganska mycket hästar och nya upplevelser för honom.
Han skötte sig superbra och han kändes jättebra att rida, väldigt avslappnad och har hittat ett bra lugn i ridningen nu. Jag tror att han kommer bli en bra pleasure, trail häst. Perfekt för Therese som gillar de klasserna!
Regina knäppte lite kort på oss, får hoppas att hon lägger ut dem snart så jag kan lägga ut på min blogg.

Idag har Therese ridit Kilroy igen. Han är en snäll gammal farbror med lite för mycket mage. En perfekt häst åt henne nu medans hon väntar på att Ebbe ska bli ridklar för henne. En läromästare. En bra sådan, för han gör inte allting gratis, han låter Therese jobba för att få belöning.

Billy har fått träna passivitet nu i två dagar på ridbanan. Jag tycker det är viktigt att han ska kunna slappna av när han har hästar som galloperar omkring honom. Han måste också lära sig att man inte får gå för nära dem. För alla är inte lika snälla på hundar som Ebbe och Rocky.
Billy har vart jätteduktig. Jag kan lämna honom i mitten av ridbanan medans jag gör annat och han ligger/sitter kvar avslappnat och väntar på mig. duktiga Billy =)

Efter att jag hjälpt Therese med Kilroy så blev det Rockys tur. Han har nu haft träns och ett kallt, hårt bett i munnen. Lite konstigt men han accepterade det. Han är så underbar, min favorit.  Jag tror att det är för han är lite som Portello. Väldigt personlig, social och mycket energi.


Kilroy och Therese, ett fint ekipage



Rocky iklädd träns och benlindor

Billy somnar en stund på ridbanan

Duktig vovve


glad påsk

är nu hemma i bjuråker för att fira påsk. Älskar att komma upp hit, att inte behöva gå ut med hundarna i koppel och att mysa med hästarna i hagen.
Ebbe är på igångsättning i vattlång. Imorgon ska jag rida lite programridning på honom som social träning.

Här hemma har vi en ny ponny, Kilroy. Han kommer från min kompis Regina och han är hela 24 år gammal. going strong. Men Rocky bestämmer i hagen, iaf så länge Ebbe är borta :)


RSS 2.0